Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката

...
 Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката
Коментари Харесай

Германия няма да спре пратките с руски уран за френски атомни централи

 Германското държавно управление съобщи нощес, че не може да спре преработката в обект в Германия на пратка съветски уран, предопределена за френски атомни централи, защото атомното гориво не попада в обсега на глобите на Европейския съюз против Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Природозащитници приканиха Германия и Нидерландия да блокират превозването на пратката уран на борда на съветския транспортен съд " Михаил Дудин ", който сега е на котва във френското пристанище Дюнкерк, до цех за преправка в Линген, покрай германско-нидерландската граница, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Нямаме правни учредения да възпрепятстваме превозването на уран от Русия, защото глобите, наложени от Европейски Съюз поради съветската инвазия в Украйна, освобождават вноса на нуклеарно гориво... в Европейски Съюз от възбраните ", съобщи Андреас Кюблер, представител на немското министерство на околната среда.

Изпълнението на ограниченията за сигурност на пратката е било тествано и е открито, че тя дава отговор на условията, което значи, че немските управляващи би трябвало да я одобрят, сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР